موزه جانورشناسی دانشگاه تهران - موزه جانورشناسی zoologymuseum
موزه جانورشناسی دانشگاه تهران
موزه جانورشناسی دانشگاه تهران با تأکید بر لزوم حفظ و حمایت ذخایر حیاتوحش و اسناد علمی، با تجارب بهدستآمده و شناسایی مجموعه جانوران ایران نقش بزرگی را در جهت زمینهسازی و احیای تحقیقات علمی و کاربردی و پیشبرد علوم زیستی ایفا میکند، علاوهبرآن با نظارت و اصلاح آئیننامهها و مسائل مرتبط با شیوهها و رویکردهای نوین ارتقای موزهها، سعی میکند تا بتواند پاسخگوی نیازهای جامعه و نسلهای آینده باشد. موزه جانورشناسی از جهات فرهنگسازی عامه مردم و آشنایی علاقهمندان به زیستشناسی بسیار اهمیت دارد.
درباره موزه
موزه جانورشناسی دانشگاه تهران مجموعهای شایسته و کمنظیر از ذخایر علوم طبیعی، اسناد علمی و انواع منابع زیستی سرزمین پهناور ایران، بهویژه نشاندهنده تنوع جانوران این مرزوبوم است.
مجموعه موزه جانورشناسی با حدود ۲۵ هزار نمونه و آثار جانوری، طی سالیان متمادی به روشهای گوناگون علمی جمعآوری، آمادهسازی، حفظ و نگهداری شدهاند. موزه متشکل دو بخش اصلی نمایشی و آرشیوی است:
1) بخش نمایشی موزه که جهت بازدید علاقهمندان و عموم مردم است. ۲) بخش آرشیو و موزه مرجع تحت عنوان Zoological Museum University of Tehran Collection و کد ZUTC در مجموعه بینالمللی موزههای علمی جهان ثبت گردیده است. بخش مرجع نگهداری نمونههایی از ذخایر گونههای مختلف جانوران ایران را برعهده داشته و آنها را برای مطالعات سیستماتیک و تاکسونومی در دسترس پژوهشگران جانورشناسی قرار میدهد، بعلاوه پذیرای نمونههای تایپی که بر اساس آنها توصیف و یا بازتوصیف نمونهها صورت پذیرفته است میباشد و برای پژوهشگران شماره کد نمونه برای درج در مقالات علمی صادر مینماید.
موزه جانورشناسی با داشتن مجموعه باارزش از لحاظ مطالعات تاکسونومیک فون ایران و امکان دسترسی به اطلاعات و توصیف آنها، توانسته سؤالات و نیازهای تاکسونومیک محققان و دانشجویان رشتههای علوم زیستی را پاسخگو باشد. موزه جانورشناسی جهت بالابردن سطح آموزش و ملموس نمودن مطالب تئوری جانورشناسی و سایر علوم زیستی، امکان بازدیدهای متعددی را سالیانه برای مؤسسات مختلف از جمله مدارس آموزشوپرورش، دانشگاهها و مؤسسات علمی و تحقیقاتی و پژوهشکدهها فراهم کرده و اطلاعات علمی در خصوص ردهبندی، توصیف ریختی و زیستی گونههای ایران، نحوه نگهداری، تاکسیدرمی و تثبیت در محلولهای شیمیایی، اسکلتسازی، تهیه نمونههای داخل رزین، ثبت و نگهداری حشرات (اتاله) و حفظ موزه در اختیار آنها قرار میدهد.